Nieuws

https://tweakers.net/nieuws
 • Snap dreigt met rechtszaken tegen werknemers die informatie laten uitlekken

  Snap, het moederbedrijf van Snapchat, heeft een memo binnen het bedrijf rondgestuurd waarbij het waarschuwt tegen het laten uitlekken van informatie. Wie zich schuldig maakt aan lekken, raakt niet alleen zijn baan kwijt, maar kan ook een rechtszaak tegen zich aangespannen krijgen.
 • Release Apple HomePod lijkt nabij na FCC-goedkeuring

  Apple lijkt binnenkort te gaan starten met het verkopen van de slimme speaker HomePod. De benodigde goedkeuring van de Amerikaanse waakhond FCC is inmiddels verkregen, waardoor de levering in principe van start kan gaan.
 • Banner verklapt komst audiobooks naar Google Play

  Google gaat waarschijnlijk audioboeken verkopen in zijn digitale winkel Google Play. Een banner hiervoor verscheen onlangs, maar de nieuwe afdeling is nog niet te bereiken. Onduidelijk is of audioboeken ook meteen in Nederland en België worden verkocht.
 • Yahoo Finance komt met app om samen geld te sparen

  Yahoo Finance heeft Tanda uitgebracht, een applicatie om samen geld mee te sparen. Iedereen legt geregeld een bepaald bedrag in, waarna de leden om de beurt worden uitbetaald. Dit moet het voor mensen makkelijker maken om te sparen.
 • Twitter stuurt notificaties naar gebruikers die Russische bots volgen

  Twitter stuurt een notificatie naar gebruikers als zij een account hebben gevolgd waarvan wordt vermoed dat het een bot gelinkt aan de Russische overheid is. Na intern onderzoek heeft Twitter tienduizenden accounts gevonden waarvan wordt vermoed dat zij de afgelopen Amerikaanse presidentsverkiezingen probeerden te beïnvloeden.
 • YouTube stelt team samen om ongewenste content sneller te ontdekken

  YouTube komt met de zogenaamde Intelligence Desk, een team van mensen dat de taak krijgt om ongewenste video's sneller te herkennen en te verwijderen van de site. Er wordt data van Google gebruikt, maar ook informatie die door de community wordt verstrekt.
http://webwereld.nl/
https://www.nu.nl/tech
http://www.iculture.nl/