Nieuws

https://tweakers.net/nieuws
https://webwereld.nl/laatste/
 • Wat je moet weten over FIDO-sleutels

  Dankzij de FIDO2-standaard is het mogelijk om zonder wachtwoord toch veilig in te loggen bij diverse online diensten. Onder meer Microsoft en Google bieden hier al opties voor. Dit jaar volgen er waarschijnlijk meer organisaties die dit aanbieden.
 • Zo gebruik je je iPhone zonder Apple ID

  Tegenwoordig moet je voor zo’n beetje alles wat je online wilt doen een account aanmaken, zelfs als je niet van plan bent online te werken of als je gewoon geen zin hebt om je gegevens te delen met de fabrikant. Wij laten je vandaag zien hoe je dat voor elkaar krijgt met je iPhone of iPad.
 • Groot lek in Internet Explorer wordt al misbruikt in het wild

  Er is een nieuwe zero-day-kwetsbaarheid ontdekt in Microsoft Internet Explorer. Het nieuwe lek wordt al misbruikt en een beveiligingsupdate is nog niet beschikbaar.
 • Zo installeer je Chrome-extensies in de nieuwe Edge

  De nieuwe versie van Edge is gebouwd met code van het Chromium-project, maar in de standaardconfiguratie worden extensies uitsluitend geïnstalleerd via de Microsoft Store. Dat is gelukkig vrij eenvoudig aan te passen.
 • Windows 10-upgrade nog steeds gratis

  Microsoft gaf gebruikers enkele jaren geleden de mogelijkheid gratis te upgraden van Windows 7 naar Windows 10. Daarbij ging het af en toe zo ver dat zelfs gebruikers die dat niet wilden een upgrade kregen. De aanbieding is al lang en breed voorbij, maar gratis upgraden is nog steeds mogelijk en het is nu makkelijker dan ooit. Wij vertellen je hoe je dat doet.
 • Chrome, Edge, Firefox: Welke browser is het snelst?

  Er is veel veranderd op de markt voor pc-browsers. Ongeveer vijf jaar geleden was er nog meer concurrentie en geheel eigen ontwikkeling, nu zijn er nog maar twee engines over: die achter Chrome en die achter Firefox. Met de release van de Blink-gebaseerde Edge van Microsoft deze maand kijken we naar benachmarks en praktijktests.
https://www.nu.nl/tech
http://www.iculture.nl/